Sopivan pieni suurille asioille

 

Kymmenen tärkeää

1. Kuinka paljon Taikametsäntarhassa on lapsia ja hoitajia?

Taikametsäntarhassa on 21 hoitopaikkaa 1–5-vuotiaille lapsille ja 4 hoitajaa. Lisäksi ohjaamme työelämään tutustuvia nuoria ja alan opiskelijoita. Hoitopaikkoja ja harjoittelupaikkoja voi tiedustella Virpi Pönköltä, p. 0400 876 266.

2. Miten Taikametsäntarha on avoinna?

Arkipäivisin olemme avoinna kello 6.30–17.00. Poikkeuksellisista aukioloajoista ilmoitamme vanhemmille erikseen. Heinäkuussa päiväkoti on suljettu. Muina yleisinä loma-aikoina olemme auki tarpeen mukaan. Hoidon tarpeesta tehdään tapauskohtainen kysely.

3. Millaisella paikalla Taikametsäntarha sijaitsee?

Haukiputaan Asemakylällä kylänraitin varrella.

4. Millainen piha Taikametsäntarhalla on? Entä ympäristö muuten?

Päiväkodillamme on turvallinen aidattu piha-alue, jossa on mm. hiekkalaatikoita, kiikut ja leikkimökki. Päiväkodin portilta alkaa seikkailu: metsät, leikkipuisto, Aseman koulu kirjastoineen ja liikuntapaikkoineen,  Kiiminkijoki ja Santtusaari laavuineen.

5. Entä parkkipaikka? Saako lähettyville auton hyvin?

Päiväkodilla on oma parkkialue. Lisää parkkitilaa löytyy viereisen liikehuoneiston edestä.

6. Millainen on Taikametsäntarhan päivä?

Päiväkodin arkeen kuuluu leikkiä, ulkoilua, monipuolista toimintaa, ruokailua, levähtämistä ja mukavaa yhdessäoloa.

7. Miten Taikametsäntarhassa toimitaan, jos joku lapsi on ujo tai ulkopuolinen? Entä kiusaamistapaukset?

Aikuiset havainnoivat ja ovat koko ajan kuulolla lasten keskuudessa. Syrjäänvetäytyviä lapsia ”vedetään mukaan” erilaisten yhteisleikkien ja pienryhmätoimintojen avulla. Kiusaamistapauksiin puututaan heti. Kiusaaminen on meillä ehdottomasti kielletty. Lapsille pyritään ohjaavan kasvatuksen keinoin opettaa toisten huomioonottamista.

8. Millaiset hoitomaksut Taikametsäntarhassa on?

Saatuaan vahvistuksen päivähoitopaikasta perheet hakevat Oulun kaupungin palveluseteliä yksityistä hoitoa varten. Oulun kaupunki myöntää perheille perhekoon ja tulojen mukaan palvelusetelin, mikä kattaa suurimman osan hoitomaksusta. Perheille jäävä omavastuu on korkeimmillaan  kokopäivähoidossa 264€ ja osa-aikahoidossa 160€. Palveluseteliä haetaan sähköisesti osoitteesta www.ouka.fi

9. Onko Taikametsäntarha erikoistunut johonkin tiettyyn pedagogiaan tai muuhun vastaavaan?

Ei ole. Vaikka luonto ja luontokasvatus ovat meillä lähellä sydäntä, pyrimme monipuoliseen ja virikkeelliseen toimintaan, joka suunnitellaan lapsiryhmän tarpeet ja toiveet huomioiden.

10. Mitä on Metsämörri-toiminta?

Metsämörri-koulu syntyi Ruotsissa vuonna 1957. Idean ja toiminnan kehittäjänä oli Gösta Frohm. Metsämörri-toiminnan perimmäinen päämäärä on saada lapset kiintymään luontoon omien kokemusten, elämysten ja aistien avulla. Lapset oppivat olemaan luonnossa ja viihtymään siellä.

Metsämörri-retkellä leikit ja laulut siivittävät toimintaa. Metsämörri on mielenkiintoinen hahmo, johon kaikki varmasti haluavat tutustua. Hän on metsässä asuva eläinten ja lasten ystävä, satuhahmo, joka voi puhua eläinten kanssa ja näin kertoa lapsille kaikesta metsässä tapahtuvasta. Lapset saavat tehdä havaintoja, rakentaa majoja, syödä eväitä ja nauttia luonnon ihanuudesta.

Lisää Taikametsäntarhasta ja hoitopaikoista voit tiedustella Virpi Pönköltä,

p. 0400 876 266.